covid-19 en ozon


Ozongas en COVID-19

OZONGAS EN COVID-19

Het is bewezen dat ozongas het SARS-coronavirus doodt en aangezien de structuur van het nieuwe 2019-nCoV-coronavirus bijna identiek is aan die van het SARS-coronavirus, is het relatief veilig om te zeggen dat het ook zal werken op het nieuwe coronavirus, hoewel er opgemerkt moet worden  dat er tot nu toe geen studies zijn geweest op het Covid-19 virus, behalve een die momenteel in China loopt bij het Instituut voor Virologie in Hubei. De voortgang van dat onderzoek heeft aangetoond dat het werkt en zodra het onderzoek afgerond is zal dit worden gepubliceerd in het tijdschrift Virology.

Wetenschappelijk onderzoek

 
Er zijn meer dan 17 wetenschappelijke onderzoeken die aantonen dat ozongas het SARS-coronavirus kan vernietigen.
 

Natuurlijk gas

Ozon is een natuurlijk gas dat ontstaat uit zuurstofatomen. Het zuurstofmolecuul bestaat uit 2 zuurstofatomen. Deze zuurstofmoleculen worden in atomen afgebroken door de corona-ontlading tijdens onweer of door UV-licht van de zon. Afzonderlijke zuurstofatomen kunnen niet alleen bestaan ​​zonder zich te hergroeperen in di-atomaire zuurstofmoleculen. Tijdens deze recombinatiestap zullen sommige atomen zich hergroeperen tot losjes gebonden triatoom-zuurstof. Dit nieuwe molecuul heet Ozon of O3.
 

Ozongenerator

 
Ozongeneratoren kunnen ozon maken uit normale lucht en worden normaal gesproken gebruikt als kamerdesinfectiemiddelen.

Ozon en de effecten op virussen, bacteriën,schimmels en protozoa

 
De antipathogene effecten van ozon worden al tientallen jaren onderbouwd. Zijn dodende werking op bacteriën, virussen, schimmels en in vele soorten protozoa dient als basis voor het toenemende gebruik ervan bij het desinfecteren van gemeentelijke watervoorraden in steden over de gehele wereld.

Virussen

 
Virussen zijn doorgaans kleine, onafhankelijke deeltjes, opgebouwd uit kristallen en macromoleculen. In tegenstelling tot bacteriën vermenigvuldigen ze zich alleen binnen de gastheercel. Ozon vernietigt virussen door via de eiwitlaag in de nucleïnezuurkern te diffunderen, wat resulteert in beschadiging van het virale RNA. Bij hogere concentraties vernietigt ozon de capside of de buitenste eiwitschaal door oxidatie.

Virusfamilies die allemaal worden geëlimineerd door Ozon

 
Talloze virusfamilies, waaronder poliovirus I en 2, menselijke rotavruses, Norwalk-virus, Parvoviruses en Hepatitis A, B en niet-A niet-B zijn onder vele andere die vatbaar zijn voor de virucidale werking van ozon.
 
De meeste onderzoekinspanningen naar de virucidale effecten van ozon waren gericht op de neiging van ozon om lipidemoleculen uit elkaar te halen op plaatsen met meervoudige bindingsconfiguratie. Zodra de lipidenvelop van het virus eenmaal gefragmenteerd is, kan de DNA- of RNA-kern ervan immers niet overleven.
 
Niet-omhulde virussen (Adenoviridae, Picornaviridae, namelijk poliovirus, Coxsachie, Echovirus, Rhinovirus, Hepatitis A en E, en Reoviridae (Rotavirus)) zijn ook begonnen te worden onderzocht. Virussen die geen envelop hebben, worden “naakte virussen” genoemd. Ze bestaan ​​uit een nucleïnezuurkern (gemaakt van DNA of RNA) en een nucleïnezuurlaag, of capside, gemaakt van proteïne. Ozon kan echter, afgezien van de welbekende werking op onverzadigde lipiden, ook interageren met bepaalde proteïnen en hun bestanddelen, namelijk aminozuren Inderdaad, wanneer ozon in contact komt met capside-eiwitten, worden proteïnehydroxiden en proteïnehydroxiden en proteïnehydroperoxiden gevormd Virussen hebben geen bescherming tegen oxidatieve stress.
 
De omhulde virussen zijn doorgaans gevoeliger voor fysisch-chemische uitdagingen dan naakte virussen. Hoewel de effecten van ozon op onverzadigde lipiden een van de best gedocumenteerde biochemische werking is, is bekend dat ozon de reactie aangaat met eiwitten, koolhydraten en nucleïnezuren.
 
Het nieuwe coronavirus is een omhuld virus .
 
 
ozon sterilisatie principe

Ozon sterilisatie

Een manier van sterilisatie is  door Ozon te gebruiken . Ozonsterilisatie wordt vaak  gebruikt in ziekenhuizen om apparatuur te ontsmetten en de verspreiding van bacteriën aanzienlijk te verminderen of te  elimineren . Vandaar de  vraag die gesteld wordt       

– “Kan sterilisatie met ozon het coronavirus doden dat de ziekte van COVID-19 veroorzaakt ?” 

OZONSTERILISATIE BEWEZEN OM SARS-COV-VIRUS TE DODEN 

Mede omdat het COVID-19 virus vrij recent ontdekt is  zijn er momenteel geen voorbeelden in het publieke domein, van ozonsterilisatie die wordt gebruikt om  de huidige  stam van Coronavirus,  SARS-CoV-2 (technische naam van het Coronavirus dat de COVID-19-ziekte veroorzaakt) te doden. Er zijn echter redenen om aan te nemen dat het effectief zou zijn: 

  • Tijdens de SARS-epidemie van 2003  werd ozonsterilisatie met succes gebruikt om omgevingen besmet met het dodelijke coronavirus, SARS-CoV-1, zuiveren het virus dat oorzaak en  de SARS disease . 
  •  Aangezien  SARS-Cov-1 ook lid is van de Coronavirus-familie, is het zeer waarschijnlijk dat ozonsterilisatie effectief zou zijn bij het doden van  SARS-CoV -2, het coronavirus dat de COVID-19-ziekte veroorzaakt. 

 

HOE DOET OZONSTERILISATIE CORONAVIRUSSEN DODEN? 

Coronavirussen worden geclassificeerd als ‘omhulde virussen’, die doorgaans gevoeliger zijn voor ‘fysisch-chemische uitdagingen’. Met andere woorden, ze houden er niet van blootgesteld te worden aan ozon.   

Ozon vernietigt dit type virus door de buitenste schil in de kern te breken, waardoor het virale RNA wordt beschadigd. Ozon kan ook de buitenste schil van het virus beschadigen in een proces dat oxidatie wordt genoemd. 

Simpel gezegd, het blootstellen van coronavirussen aan voldoende ozondosering (ppm x tijd) kan ertoe leiden dat ze voor 99% beschadigd of vernietigd worden.

Gesloten ruimte

Ozon-desinfectie / sterilisatie gebeurt in afgesloten ruimtes. De “OZOCAB” is een gesloten kast waarbij geen aanvoer of afvoer zit, alles gebeurt in de kast.

De “OZOCAB” maakt met een ozongenerator ozon aan om de artikelen vrij te maken van virussen, bacterie, schimmels en mijten end. Na de cyclus desinfectie volgt de cyclus neutralizeren hierbij zal de “OZOCAB” de overgebleven Ozon met een destructor omzetten naar zuurstof. Een ppm meter controleert de kast continue op het ozongehalte. Pas bij een veilige waarde worden de deuren weer vrijgegeven. Een backup systeem staat altijd paraat bij eventuele stroomuitval.

ozonkast ozocab pony reingen met ozon covid19 corona virus schimmel bacterieen call for delivery dutchlaundry group 0031850654891

Ozocab 2020

De “OZOCAB 2020 ”  is de gecertificeerde ozonkast die u zoekt bij u in het bedrijf voor ontsmetting op een milieu vriendelijke en snelle manier. Overal hebben we het probleem dat we textiel of andere gebruiksartikelen hebben die na het dragen of aanraken van andere ontsmet moeten worden.

Ruimtelijk

DE”OZOCAB 2020″ is hiervoor uitermate geschikt. Met zijn breedte van 110 cm en een diepte van 73 cm is deze ozon desinfectiekast de ideale kast om uw artikelen ruim op te hangen of neer te leggen. 

Veiligheid

De “OZOCAB” is zeer veilig in gebruik door het gesloten systeem. Maar zelfs bij het uitvallen van de stroom blijft de “OZOCAB” de inhoud van de kast monitoren. De deuren blijven ook dan gewoon vergrendeld totdat de inhoud van de kast weer tot een normaal niveau is teruggebracht. Ozon heeft de prettige eigenschap dat het altijd vanzelf terugvalt in zuurstof.

De “OZOCAB” is te koop maar kan ook via lease bij uw bedrijf of instelling worden geplaatst. Wilt u de “OZOCAB” komen bekijken of even testen ook dat is uiteraard altijd mogelijk.

product beoordeling:
5/5

Contact 

    • U kunt ons 24/7 bereiken  via:
    • neem contact op per email
    • info@ozocab.nl
    • telefoon: 085-0654891
    • vanuit het buitenland:  +31-850654891
    • Vestiging Delft: Ampereweg 10, 2627BG
    • Vestiging Zwaagdijk: Tomatenmarkt 38, 1681PH
    • Vestiging Klaaswaal: Kreupeleweg 13B, 3286BB

Wilt u ons bezoeken maak dan eerst even een telefonische afspraak.